FINOLA-öljyhamppu on tarkoitettu ravitsevaksi ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Sen arvokkain osa on kasvin siemenet.
Hampun siemen sisältää öljyä 33 %, proteiinia 25% ja hiilihydraattia noin 30%. Jälkimmäisistä suurin osa, eli 24 %, on elimistöön imeytymättömiä, eli siemenet soveltuvat myös karppaajille.
Finola-siemenet eivät sisällä laktoosia tai gluteiinia. Sen sijaan niissä on ihmiselle välttämättömiä aminohappoja, jotka imeytyvät elimistössä paremmin kuin proteiinistaan tunnettu soija. Rasvahappokoostumus on mitä parhain: omega-6 ja omega-3 -rasvahappojen suhde on sama kuin terveessä ihmiskudoksessa. Rasvahapoista 82 % on monityydyttymättömiä, kun esimerkiksi oliiviöljyssä niitä on vain 11 %. Proteiini muistuttaa kananmunan albumiinia, mutta käy myös vegaaneille. Öljyhampun siemenissä on myös antioksidantteja, jotka ehkäisevät aineenvaihdunnassa syntyvien vapaiden radikaalien haittavaikutuksia. Finolan siemenistä valmistetussa öljyssä on myös huomattavasti enemmän antioksidanttina tunnettua E-vitamiinia kuin rypsi- tai oliiviöljyssä.
Kylmäpuristetun öljyn maku vivahtaa voille ja pähkinälle. Se soveltuu salaatinkastikkeisiin, levitteisiin ja dippeihin. Hamppuöljy ei sovellu korkeita lämpötiloja vaativaan paistamiseen monityydyttämättömien rasvahappoja takia.